1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

Konttiviesti 2015

01.01.2015

Pääkirjoitus

Verkkolehtemme julkaistaan aina vuoden puolivälissä ja lisäämme siihen artikkeleita sitä mukaan kun niitä valmistuu. Aloitimme Konttiviestin julkaisemisen vuonna 2007 ja tämä on seitsemäs julkaisu.

Tässä julkaisussa kerrotaan myynti- ja vuokrakonttien varustelusta ja modifioinnista. Konttien käyttö yleisötapahtumissa on kasvanut runsaasti viime vuosina. Kontit voivat toimia kioskeina, baareina, terasseina, pakaste- tai kylmävarastoina, saniteettitiloina tai vaikkapa meluaitoina. Kuluvana vuonna vuokrakonteissamme on ehditty myydä popup -teemalla kahvia, vuokrata sähköpyöriä, esitellä monenlaisia tuotteita ja vaalien aikana niissä tehtiin eri puolueiden toimesta politiikkaa. Erikoiskontti on kätevä ratkaisu saada täsmätilaa juuri sinne missä sitä tarvitaan. Lisäsimme tänä syksynä vuokrakalustoomme pakastekontteja, joiden lämpöskaala on +25/-25 C eli ne voivat toimia talvella myös lämpökontteina. 

Muualla maailmassa on trendikästä tehdä konttiasuntoja. Sosiaalinen media on pullollaan sivustoja, joissa esitellään konteista tehtyjä asumuksia ja taloja. Suomessa tämä ei ole valitettavasti vielä yleistynyt. Konttiasumiseen vaaditaan kyseisen kunnan lupa ja vain Tuusula ja Järvenpää ovat edelläkävijöinä antaneet näitä lupia. Lainsäädännöllistä estettä konttiasumiselle ei tietääksemme Suomessa ole. Olemme tällä hetkellä mukana kokeilussa, jossa kontti toimii ratsastustallin taukotilana. Erityisesti meitä kiinnostaa miten 12-metrisen konttimme lämpöeristys toimii talvipakkasilla.

Muutimme vajaa kaksi vuotta sitten Helsingin Vuosaaren satamaan. Yhteistyö Marine Container Yardsin kanssa on ollut hedelmällistä ja teemme hyvin monipuolista yhteistyötä yhteisten asiakkaidemme parhaaksi. Varusteluhallissa rakennetaan yhä vaativampia konttisovellutuksia. Yksi tärkeimmistä asiakasryhmistämme on vientiteollisuus, jolle varustelemme erikoiskontteja. Kontin modifioinnin jälkeen vientiyritykset lisäävät siihen oman ydinosaamisensa ja pian upouudet tuotteet matkustavat turvallisesti ja edullisesti eri käyttökohteisiinsa ympäri maailmaa.

Finncontainers on alansa edelläkävijä. Olemme hyödyntäneet tietotekniikkaa konttiliikenteessä, markkinoinnissa ja taloushallinnossa edistyksellisesti jo lähes 20 vuotta. Olemme alamme ainoa yritys, jolla on verkkokauppa ja se on toiminut tauotta vuodesta 1999. Tänä keväänä teimme taas jotain ihan uutta eli julkaisimme Kontti-korusarjan yhteistyössä Platinoron kanssa. Kontti-korut sopivat hyvin logistiikka-alan liikelahjoiksi ja tietysti kaikille konttifaneille ympäri maailman. Näistä hopeakoruista voit lukea lisää tästä verkkolehdestä.

Finncontainers täyttää ensi vuonna 20 vuotta ja se on meillä juhlavuosi. Julkaisemme tämän vuoden lopussa historiikkipamfletin, jossa käymme läpi Finncontainersin ja liiketoimintaympäristön muutoksia vuosien saatossa. Kirjasta on tulossa myös verkkoversio. Siihen asti toivotan hyviä lukuhetkiä tämän verkkojulkaisun parissa. 


Sarianne Reinikkala

yrittäjä, Finncontainers Oy    
 
P.S. Minut on nimitetty Helsingin Yrittäjien puheenjohtajaksi ja kansaedustaja Sari Sarkomaan nimikkoyrittäjäksi. Näistäkin voit lukea lisää tästä lehdestä.