1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

Konttiviesti 2017

01.01.2017

 

 

 

 

 

 

 

Pääkirjoitus

Olemme juhlineet yrityksemme 20. toimintavuotta konttien, työnteon ja yrittäjyyden edistämisen parissa. Omalta osalta jatkan toista kauttani Helsingin Yrittäjien puheenjohtajana ja HEI Networkin (Helsinki Entrepreneurs International) kehittäjänä. Kun yrityksen henkilökunta osaa tehtävänsä ja on valmis ottamaan lisää vastuuta, ei yrityksen toiminta ole enää yksin yrittäjän työpanoksen varassa. Iso kiitos hyvästä työstä meidän tiimille!

Suomen talouden ja viennin elpyminen on näkynyt meillä jo tovin ja kontteja menee runsaasti rakennus- ja vientiprojekteihin. Kesäkuussa teimme myyntiennätyksen. Myös konttien varustelu lisääntynyt ja osa konteista lähtee täysin uusina tuotteina maailmalle. Kontin sisälle kun on helppo asentaa uutta tekniikkaa ja lähettää se perusrahtihintaan kohteeseen. Tämä vinkkinä kaikille, jotka suunnittelvat merirahtia hyödyntäviä vientituotteita.

Kotimaan mielenkiintoisimmat konttivarustelut ovat olleet asiakkaiden itse suunnittelemat kulttuuri-, show- ja myymälätilat. Teemme asiakkaiden ajatuksista ja suunnitelmista kontin avulla totta. Kesä on festareiden aikaa ja monet vuokrakalustomme kontit ovat pyörähtäneet erilaisissa tilaisuuksissa pop-up kontteina, varastoina ja tilaelementteinä. Muualla maailmassa konttirakennusten suosio jatkaa edelleen kasvuaan. Lontoossa konteista tehtiin jo 1990-luvulla erilaisia toimistorakennuksia. Uusimpana kontti-innovaatioina toimivat BOXPART-ostoskeskukset. Kävimme kesällä tutustumassa näihin Lontoon kohteisiin.       

Meillä Finncontainersissa on tapana toimia yhteistyökumppanina mielenkiintoisissa projekteissa ja innovaatioissa. Vuoden vaihteessa olimme kumppanina kierrätysteemaisessa Upcycling Centerissä Design museon pihalla ja sittemmin Helsinki Päivän Sydänsyli-yhteisötaideteoksen työpajassa Pikku Roballa. Sydänsyli-yhteisötaideteos on tarkoitus lähettää Guinessin ennätyskirjaan maailman suurimpana yhteisötaideteoksena.  Toivomme, että projekti pääsee maaliin saakka ja suurtaideteos ennätysten kirjoihin. Näistä molemmista projekteista ja monista muista projekteista voi jatkossa lukea lisää lehdestämme.       

Finncontainersissa on kaksi yli kymmenen vuotta yrityksen palveluksessa ollutta osaajaa: Jari Kuosmanen ja Tommi Uponen. Molemmat ovat tehneet hienon uran tällä tuiki harvinaisella alalla. Kiitos heille kaikista kahdestakymmenestä yhteistyön vuodesta. Myös asiakkaamme ovat tyytyväisiä siihen, että pääsevät heti keskustelemaan ammattilaisen kanssa.

Konttiviesti täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta (2007-2017). Lisäämme vuosijulkaisuun sivuja sitä mukaa, kun artikkeleita valmistuu. Mukavia lukuhetkiä Konttiviestin parissa. 


Sarianne Reinikkala 

Konttikeisarinna