1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

Konttiviesti 2007

20.06.2007

Pääkirjoitus

Finncontainers sponsoroi muotoilualaa konteilla 

Syyskuussa järjestettävien Habitare 07 huonekalu-, sisustus- ja designmessujen ykkösuutuus on Ahead! -designosio ja sen sisälle rakennettava erikoisnäyttely Konttikylä.
Kutsunäyttelyyn osallistuu kansainvälinen joukko arvostettuja muotoilijoita, arkkitehteja ja taiteilijoita, ja jokainen heistä suunnittelee oman installaation toteutettavaksi rahtikonttiin. Kontit toimittaa Finncontainers Oy.

Aiheet installaatioihin on poimittu Artekin toimitusjohtajan Mirkku Kullbergin näyttelyä varten kirjoittamasta uudesta muotoilualan manifestista. Kukin taiteilija on valinnut manifestista yhden sanan, jota hän käyttää teoksensa inspiraation lähteenä. Sanat toimivat teosten otsikoina ja näkyvät konttien yhteydessä, näin manifesti linkittää teokset toisiinsa.

Konttikylän pääsuunnittelija on sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedt, Studio Kaisa B, ja tuottajana toimii Mainostoimisto Valo Oy.

- Kontit ja design ovat luonteva yhdistelmä, liikkuvathan kaikki tuotteetkin maasta toiseen konteissa, Kaisa Blomstedt sanoo ja lupaa, että Konttikylässä tullaan näkemään koko Habitaren historian huikeimmat installaatiot. 

Konttikylän kutsutaiteilijat ovat hollantilainen muotoilumaailman toisinajattelija, muotoilija ja arkkitehti Jurgen Bey, ranskalainen sisustusarkkitehti Bruno Borrione Philippe Starckin toimistosta, muotoilija Jasper Morrison Iso-Britanniasta yhdessä japanilaisen muotoilijan Naoto Fukasawan kanssa, Dieselin luoja Renzo Rosso Italiasta yhdessä Wilbert Dasin vetämän Dieselin luovan tiimin kanssa, espanjalainen taiteilija Javier Mariscal sekä venäläiset arkkitehdit Lubov Grosheleva ja Denis Leontyev (Ludi Architects). Suomea Konttikylässä edustavat kansainvälistä mainetta saavuttaneet valokuvataiteilija Ola Kolehmainen, multimediataiteilija Marita Liulia sekä muotoilija, sisustusarkkitehti Ilkka Suppanen.