1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

Olimme mukana auttamassa - YLE Silminnäkijä

31.12.2014

Finncontainers on mukana Ukrainan kriisiin liittyvässä avustusprojektissa lainaten kontit väliaikaiseen varastointiin

Ukrainan kriisi on saanut ihmisiä liikkeelle myös Suomessa. Vantaalla pakattiin konttikaupalla tavaraa vietäväksi Lviviin Itä-Ukrainan pakolaisille. Keräyksen takana on yksityishenkilöitä, suomalaisia ja Suomessa asuvia ukrainalaisia. Ulkona olevista välivarastokonteista haettiin tavaraa ja vietiin sisään lajiteltavaksi. Jokainen vaatekappale tuli laskea, punnita sekä lajitella omaan tarkkaan ryhmäänsä. Ukrainan tulli vaatii tarkat tuontiasiakirjat.

Myös osa henkilökunnastamme oli auttamassa tavaroiden pakkaamisessa. Terminaalin pihalla lepäili Finncontainersin kauniin väriset vuokrakontit. Väreinä olivat mintunvihreä ja vaaleanpunainen, jotka toivat piristävää ilmettä sateiseen vuodenaikaan ja energiaa vievään, mutta antoisaan vapaaehtoistyöhön.

Ylen Silminnäkijät-dokumenttisarjassa 4.12. kerrottiin hankkeesta ja filmiryhmä kävi etukäteen tutustumassa paikan päällä Lvisissä.

Avustustavarat saapuivat perille 3.12.2014. Alla on linkki Silminäkijät-ohjelmaan ja videoon, joka tehtiin pakolaisleirissä heti tavaroiden saavuttua. Oli ilo olla osana auttamassa.

http://yle.fi/uutiset/apua_ukrainan_evakoille/7638445?autoplay=true

Kotiliesi palkitsi projektin alkuunsaattajan Hanni Hyvärisen Kotiliesi-palkinnolla
http://kotiliesi.fi/puheenaiheet/jutut/musta-barbaari-juho-raty-ja-hanni-hyvarinen-saivat-kotiliesi-palkinnon