1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

MasterChef Suomi 2014

01.07.2014

Finncontainersilla aitiopaikka MasterChef Suomi – ohjelman kulisseissa ja Narinkkatorin tehtävässä.

MasterChef Suomi-ohjelman neljäs tuotantokausi on kuvattu Helsingissä tyhjässä suuressa teollisuushallissa, johon lavastus on rakennettu kokonaan lattiaa myöten. Kuvausten jälkeen lavastus myös puretaan hallista kokonaan. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että lavastus ja siihen liittyvät oheistilat ovat helposti rakennettavissa ja purettavissa aina uudestaan. Suuri tuotantotiimi tarvitsee monenlaisia aputiloja kuvausten aikana. Studiohallista löytyy mm. apukeittiö, kilpailijoiden ja tuomareiden pukuhuonetilat, ohjaamo, haastattelupisteitä, työmaaruokala, toimisto, lukittava kalustovarasto, äänitarkkaamo jne. Koska kuvausten aikana hallissa on oltava muuten hiljaista, on tärkeää, että tiloja pystytään eristämään omiksi huoneikseen. Tähän tarkoitukseen kontit ovat erinomainen lyhyen aikavälin ratkaisu.

Syyskesällä 2013 kuvatussa MasterChef Suomi-ohjelmassa käytettiin erilaisia kontteja monipuolisesti ja kekseliäästi varsinaisessa studiotilassa ja lisäksi myös Kampissa Narinkkatorilla kuvatussa tehtävässä. Studiolla kontteja tuotiin sisälle halliin aputiloiksi. Ketterän lava-auton ohjaamana kontit saatiin pudotettua suoraan sisätiloihin halliin.

Sähköt vedettiin suoraan kontteihin ja näin studiolle saatiin kuin taikaiskusta viisi ylimääräistä huonetta, joiden ansiosta hiljaisuus ja työrauha säilyivät suuressa hallissa. Ohjaamo on yksi tv-tuotannon tärkeimpiä työpisteitä, sillä sieltä käsin mm. ohjaaja, tuottaja ja  käsikirjoittaja seuraavat ja ohjailevat kuvauksia. MasterChef-studion ohjaamossa työskenteli  edellämainittujen lisäksi myös valaisija ja kuvaussihteeri. Tilavaan toimistokonttiin mahtui kuitenkin vaivatta tarvittavat laitteet ja ihmiset. Tilaa jäi vielä muutamalle vieraallekin.

Kaikki MasterChef –ohjelmassa nähtävät kilpailijoiden studiohaastattelut on kuvattu toimistokonteissa, joihin valaistiin ja lavastettiin haastatteluun sopiva tausta. Haastateltavan lisäksi konttiin mahdutettiin kuvaaja kameroineen, äänittäjä sekä toimittaja. Haastattelupisteiden rakentaminen sisälle kontteihin mahdollisti sen, että haastatteluja voitiin tehdä useampia yhtä aikaa, mikä säästi huomattavasti työaikaa. TV-tuotannossa käytetään suuria määriä arvokasta ammattikalustoa, jonka säilyttäminen turvallisesti on ensiarvoisen tärkeää kuvausten sujuvuuden kannalta. Lukittavat varastokontit sopivat tähän käyttöön hyvin.

Ohjelman tutut tuomarit, Sikke Sumari, Tomi Björk ja Mikko Takala, tekevät kuvausten aikana pitkää päivää. Jokainen aamu alkaa maskeeraajan tuolista. Myös hiukset katsotaan kuvauskuntoon ja päälle puetaan päivän kuvausvaatteet. Tuomarit ovat kuvissa aamusta iltaan, he huolehtivat osaltaan ohjelman ja kilpailun kulusta. Lisäksi heidän on usein hoidettava omia päivätöitään puhelimitse ja tietokoneella kuvausten lomassa. Muusta työryhmästä eristetty rauhallinen oleskelu-/puku-/maskihuone on siis tuomaristolle todella tarpeellinen. Tällä kertaa se toteutettiin Finncontainersin toimistokonttiin, josta löytyvät myös omat wc-tilat.

Maailman suurin mysteerilaatikko - Finncontainersin kontti!

MasterChefin yhdeksännessä jaksossa kilpailijoita odottaa yllättävä haaste, kun Kampin Narinkkatorilla heitä vastassa on maailman suurin mysteerilaatikko – Finncontainersin sivuovellinen kontti.

Yllätys on vielä suurempi, kun mysteerilaatikon sisältä paljastuu minikokoinen MasterChef-ruokavarasto täynnä erilaisia herkullisia kotimaisia raaka-aineita. Näistä raaka-aineista kilpailijat saavat kokata keskellä toria ohikulkijoille maittavaa suomalaista keittoa. Sateen ropistessa tehtävä on varsin haastava, mutta onneksi raaka-aineet ovat tehokkaasti turvassa kontin suojissa!