Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Ympäristöystävällisyys

ymparisto.jpg | 46kb | 768x427

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus

Kestävä kehitys

Finncontainersin hallitus käsitteli yrityksen ympäristöpolitiikkaa ensimmäisen kerran vuonna 2001. Tällöin todettiin, että yritys pitää ympäristöasioita tärkeänä ja erottamattomana osana toimintaansa ja suhtautuu myönteisesti kaikkeen ympäristönsuojelua edistävään toimintaan ja sen kehittämiseen.

Käytetyt merikontit ovat second-hand - tuotteita

Käytettyjen merikonttien myynti ja vuokraus on kierrätystä (recycling) ja tukee kestävän kehityksen ajatusta. Merikontti kulkee oman aikansa maailman merillä hoitaen tuhansia tavaroiden kuljetustapahtumia. Tämän jälkeenkin käytetty ja huollettu merikontti on erinomainen kuljetus- tai varastointiyksikkö ja jo pienillä lisävarusteluilla siitä saadaan uusiotuote (upcycling).

Sähköinen taloushallinto ja -liiketoiminta säästää luontoa

Finncontainers on panostanut sähköiseen liiketoimintaan yrityksen perustamisesta saakka. Konttien tuotetiedot ovat olleet helposti saatavilla yrityksen kotisivuilta ja verkkokaupasta jo 90-luvulla. Esitteiden painamista paperille on yrityksessä vähennetty minimiin.

Ensimmäiset sähköiset ostolaskut Finncontainers vastaanotti vuonna 2002 ja sähköiset XML-muotoiset konttisanomat alkoivat kulkea satamaoperaattorille vuonna 2001. Sähköinen taloushallinto ja paperiton toimisto saavutettiin vuonna 2010. Sähköisen laskun hiilijalanjälki on paljon paperista laskua pienempi. Olimme mukana selvittämässä Finanssialan Keskusliiton kanssa verkkolaskun hiilijalanjälkeä vuonna 2010.

Ympäristöystävällinen toiminta

Käytämme jatkuvasti kaikessa toiminnassamme luontoa, energiaa ja raaka-aineita säästävästi. Kierrätys on ollut arkipäivää yrityksessämme sen perustamisesta saakka.