Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Tullaus

Tullaus

Suomeen myytäviksi maahantuoduista konteista on myyjän tehtävä tulli-ilmoitus ja maksettava tullille arvonlisävero. Finncontainers hoitaa myyjän velvollisuudet ja huolehtii, että varastoksi myydyt kontit ovat tullattuja. Markkinoilla on myös tullaamattomia kontteja.

Kontin ostajan kannattaa aina tarkistaa, että kontista on tehty tulli-ilmoitus ja ettei myyjä yritä siirtää vastuuta ostajalle myyntilaskullaan tämän siitä tietämättä (Buyer is responsible for custom duties).

Tullin ohje konttien tullaamisesta

Ote tullin ohjeesta:

Konttien tuontiselvitys

"Kontit ovat kuljetusvälineitä, jotka saa tuoda maahan tullitta väliaikaisen maahantuonnin menettelyssä silloin, kun niitä käytetään tavaran kuljetukseen kansainvälisessä liikenteessä.

Kontit, jotka tuodaan maahan myyntitarkoituksessa, tullataan kuten muukin tuontitavara.

Väliaikaisesti maahantuotujen konttien tullaus

Jos väliaikaisesti maassa oleva, kuljetusvälineenä ollut kontti jää pysyvästi EU:hun myynnin vuoksi, se on tullattava vapaaseen liikkeeseen. Myös silloin kun kontti myydään tai vuokrataan muuksi kuin kuljetusvälineeksi, esimerkiksi varasto- tai toimistotilaksi, se on tullattava vapaaseen liikkeeseen.

Myyjän ja ostajan välisissä kaupan ehdoissa on sovittava, kumpi osapuoli vastaa tullauksen tekemisestä. Jos kontti vuokrataan muuhun tarkoitukseen kuin kuljetusvälineeksi kansainväliseen liikenteeseen, vuokralle antaja vastaa sen tullauksesta."

Ostajan on syytä aina varmistaa, että varastoksi ostettava kontti tullataan myyjän toimesta ja vaatia kauppalaskulle tieto "myydään tullattuna". Siten ostaja välttyy tulli-ilmoituksen tekemisestä ja arvonlisäveron maksamiselta sekä mahdollisilta tullauksen myöhästymisestä johtuvista sanktioista.

 Konttityyppejä ovat esimerkiksi varastokontit, rahtikontit, merirahtikontit sekä toimistokontit. Kaikkia Suomen rajojen sisäpuolelle jääviä kontteja koskee tullausvelvollisuus.

Tullin sivuille

Finncontainers hoitaa myymiensä konttien tullaukset

Verkkokaupastamme voit ostaa varastokontit turvallisesti - Finncontainers hoitaa tullausvelvollisuudet.