Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Tullaus

Konttien tullaus


"Kontit, jotka tuodaan maahan myyntitarkoituksessa, tullataan kuten muukin tuontitavara."

Suomeen myytäviksi maahantuoduista konteista on myyjän tehtävä tulli-ilmoitus. Finncontainers hoitaa myyjän velvollisuudet ja huolehtii, että varastoksi myydyt kontit ovat tullattuja. Markkinoilla on myös tullaamattomia kontteja. Ostajan kannattaa aina varmistaa, että kontista on tehty tulli-ilmoitus ja ettei myyjä yritä siirtää vastuuta ostajalle myyntilaskullaan tämän siitä tietämättä (Ostaja vastaa tullauksesta - buyer is responsible for custom duties).

Tullin ohje konttien tullaamisesta

"Kontit ovat kuljetusvälineitä, jotka saa tuoda maahan tullitta väliaikaisen maahantuonnin menettelyssä silloin, kun niitä käytetään tavaran kuljetukseen kansainvälisessä liikenteessä.

Kontit, jotka tuodaan maahan myyntitarkoituksessa, tullataan kuten muukin tuontitavara.

Väliaikaisesti maahantuotujen konttien tullaus

Jos väliaikaisesti maassa oleva, kuljetusvälineenä ollut kontti jää pysyvästi EU:hun myynnin vuoksi, se on tullattava vapaaseen liikkeeseen. Myös silloin kun kontti myydään tai vuokrataan muuksi kuin kuljetusvälineeksi, esimerkiksi varasto- tai toimistotilaksi, se on tullattava vapaaseen liikkeeseen.

Myyjän ja ostajan välisissä kaupan ehdoissa on sovittava, kumpi osapuoli vastaa tullauksen tekemisestä. Jos kontti vuokrataan muuhun tarkoitukseen kuin kuljetusvälineeksi kansainväliseen liikenteeseen, vuokralle antaja vastaa sen tullauksesta."

Ostajan on syytä aina varmistaa, että varastoksi ostettava kontti tullataan myyjän toimesta ja vaatia kauppalaskulle tieto "myydään tullattuna". Siten ostaja välttyy tulli-ilmoituksen tekemisestä ja arvonlisäveron ilmoittamisesta sekä mahdollisilta tullauksen myöhästymisestä johtuvista sanktioista.

Kaikkia Suomen rajojen sisäpuolelle jääviä merikontteja koskee tullausvelvollisuus.

Tullin sivuille

Verkkokauppaan

Voit ostaa merikontit turvallisesti - Finncontainers hoitaa tullausvelvollisuudet.