Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Tarinamme

Tarinamme

Tarinamme on kirjoissa ja kansissa

Kustansimme yrityksen historiikin vuonna 2016, kun Finncontainers täytti 20 vuotta. Konttien kanssa -kirjassa kerrotaan suomalaisesta perheyrityksestä ja yrittämisestä, kuinka määrätietoisuus, pitkäjänteisyys ja usko omaan näkemykseen tuottavat menestystä kilpaillulla toimialalla. Kirja antaa myös kattavan tietopaketin konteista ja sitä voi tilata 10 euron hintaan verkkokaupasta. Konttien kanssa -kirjasta on luettavissa myös ilmainen digiversio. Kirjan julkaisemisen jälkeen Finncontainers on muuttanut ja laajentanut toimintaansa kevytkontteihin.

Tietotekniikan hyödyntämistä ja luennointia 1999

Tietotekniikan hyödyntäminen on ollut yrityksemme liiketoiminnan keskiössä: parhaat digitaaliset palvelut asiakkaille ja digitaaliset yhteydet yhteistyökumppaneille. Vuonna 1999 osallistuimme suomalais-eurooppalaiseen XML/EDI -projektiin, jossa tehtiin ensimmäinen shipping-alan XML-sovellus koko maailmassa. Vuonna 1999 rakensimme alan ensimmäisen konttien kuvat ja kuntotiedot sisältävä verkkokaupan, joka toimii nyt jo kolmannella palvelualustalla.

Tieken vuoden EDISTYJÄ-ehdokas

Finncontainers on osallistunut moniin erilaisiin tietotekniikan kehittämisprojekteihin. TIEKE eli Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry valitsi Finncontainersin vuoden 2000 EDISTYJÄ -ehdokkaaksi.

Sähköisen laskutuksen pilotti 2001

Vuonna 2001 olimme mukana Helsingin kauppakamarin verkkolaskutuspilotissa, jossa selvitettiin sähköistä laskuttamista. Ensimmäinen verkkolasku vastaanotettiin joulukuussa 2002. Sarianne Reinikkala teki BBA-tutkinnon yhteydessä v. 2006 opinnäytetyön verkkolaskutuksesta, josta hän sai oppilaitoksen stipendin.

Sähköinen taloushallinto ja kirjanpito on ollut yrityksessämme käytössä vuodesta 2002 ja verkkolaskuja alettiin lähettää vuonna 2010. SEPA-maksut otettiin käyttöön syksyn 2010 aikana. Sarianne kävi vuosina 2000 - 2005 aktiivisesti luennoimassa sekä kotimaassa että muualla Euroopassa aiheenaan sähköinen taloushallinto ja laskutus sekä verkkomarkkinointi.

Tieken eBusiness Forumin puheenjohtajuus ja Tekes 2006

Sarianne Reinikkala toimi Tieken eBusiness Forum -seminaarien puheenjohtajana vuosina 2006 - 2013 ja hän oli myös Tekesin (Business Finland) valtuuskunnan jäsen.

Yrittäjyyden edistäminen ja edunvalvonta

Sarianne Reinikkala toimi Helsingin Yrittäjien aluejärjestön ensimmäisenä naispuheenjohtajana vuosina 2016 -2017 ja oli Suomen Yrittäjien hallituksessa vuosina 2015 - 2018. Reinikkala toimi yrittäjäjärjestön luottamustehtävissä yhteensä yli kymmenen vuotta ja on edelleen mukana Helsingin Yrittäjissä perustamansa HEI Network -kansainvälisyysverkoston hallituksessa.

Helsingin Seudun kauppakamarin satama- ja logistiikkavaliokunnan jäsen hän on ollut vuodesta 2002 ja Helsingin Seudun kauppakamarin valtuuskunnan jäsen hän on ollut vuodesta 2004. Reinikkalan CV ja muut luottamustoimet löytyvät hänen kotisivultaan.

Finncontainers 25 vuotta

Finncontainers täytti vuoden 2021 marraskuussa 25 vuotta. Tätä neljännestä ja myös yrityksen tupaantuliaisia uudessa hallissa vietettiin koronan takia työn merkeissä. Viimeisen viiden vuoden aikana on tapahtunut paljon: yrityksemme muutti, aloitti kevytkonttien maahantuonnin ja alkoi tarjota omavarastopalveluja. Laajasti esillä ollut merikonttipula koski lähinnä varustamojen kontteja, mutta merikonttien kysyntä laski hieman edellisistä vuosista. Konttivarustelujen ja -vuokrauksen kysyntä taas nousi ja konttiala onkin tunnetusti vaihteleva, mikä vaatii alan yrityksiltä hyvää kassaa, osaamista ja joustavuutta.