Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Tarinamme

Tarinamme 

Historiaa digikirjassa ja kansissa 

Finncontainers täytti 20 vuotta vuonna 2016 ja samalla kirjoitettiin yrityksen ensimmäinen historiikki. Konttien kanssa -kirjassa kerrotaan suomalaisesta perheyrityksestä ja yrittämisestä, kuinka määrätietoisuus, pitkäjänteisyys ja usko omaan näkemykseen tuottavat menestystä kilpaillulla toimialalla. Kirja antaa myös kattavan tietopaketin konteista ja sitä voi tilata omistuskirjoituksella 10 euron hintaan verkkokaupasta. Konttien kanssa -kirjasta on luettavissa digiversio.  

Tietotekniikan hyödyntämistä ja luennointia 

Tietotekniikan hyödyntäminen on ollut yrityksen liiketoiminnan keskiössä: parhaat digitaaliset palvelut asiakkaille ja digitaaliset yhteydet yhteistyökumppaneille. 

Vuonna 1999 Finncontainers osallistui suomalais-eurooppalaiseen XML/EDI -projektiin, jossa tehtiin ensimmäinen shipping-alan XML-sovellus koko maailmassa.

Vuonna 1999 rakennettiin alan ensimmäisen konttien kuvat ja kuntotiedot sisältävä verkkokauppa, joka toimii nykyisin verkkosivuston yhteydessä  - jo kolmannella palvelualustalla. 

Sarianne Reinikkala on käynyt luennoimassa vuosina 2000 - 2005 sekä kotimaassa että muualla Euroopassa aiheenaan sähköinen taloushallinto ja laskutus sekä internet-markkinointi. 

Vuoden EDISTYJÄ - ehdokas  

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry valitsi Finncontainersin vuoden 2000 EDISTYJÄ -ehdokkaaksi. 


Sähköisen laskutuksen pilotti

Yritys oli vuonna 2001 mukana Helsingin kauppakamarin verkkolaskutuspilotissa, jossa selvitettiin sähköistä laskuttamista. Ensimmäinen verkkolasku vastaanotettiin joulukuussa 2002. Sarianne Reinikkala teki BBA-tutkinnon yhteydessä v. 2006 opinnäytetyön verkkolaskutuksesta. 

Sähköinen taloushallinto ja kirjanpito on ollut yrityksessä käytössä vuodesta 2002 ja  verkkolaskuja alettiin lähettää vuonna 2010. SEPA-maksut otettiin käyttöön syksyn 2010 aikana. Sarianne Reinikkala on käynyt luennoimassa sähköisestä taloushallinnosta ja verkkolaskutuksesta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

eBusiness Forumin puheenjohtajuus ja Tekes  

Sarianne Reinikkala toimi Tieken eBusiness Forum -seminaarien puheenjohtajana vuosina 2006-2013 ja hän on ollut myös Tekesin (teknologia-) valtuuskunnan jäsen.  


Yrittäjyyden edistäminen ja luottamustoimet  

Sarianne Reinikkala toimi Helsingin Yrittäjien ensimmäisenä naispuheenjohtajana vuosina 2016 -2017 ja hän oli Suomen Yrittäjien hallituksessa vuosina 2015 - 2018. Hän on toiminut yrittäjärjestön luottamustehtävissä kymmenen vuotta. Reinikkalan CV ja muut luottamustoimet löytyvät hänen kotisivuiltaan