Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Tarinamme

Tarinamme 

Historiaa digikirjassa ja paperikansissa 

Vuonna 2021 Finncontainers täyttää 25 vuotta. Vuonna 2016 kustansimme yrityksen ensimmäinen historiikin. Konttien kanssa -kirjassa kerrotaan suomalaisesta perheyrityksestä ja yrittämisestä, kuinka määrätietoisuus, pitkäjänteisyys ja usko omaan näkemykseen tuottavat menestystä kilpaillulla toimialalla. Kirja antaa myös kattavan tietopaketin konteista ja sitä voi tilata 10 euron hintaan verkkokaupasta. Konttien kanssa -kirjasta on luettavissa imyös ilmainen digiversio.  
Kirjan julkaisemisen jälkeen Finncontainers on muuttanut  ja laajentanut toimintaansa. 

Tietotekniikan hyödyntämistä ja luennointia 1999 

Tietotekniikan hyödyntäminen on ollut yrityksen liiketoiminnan keskiössä: parhaat digitaaliset palvelut asiakkaille ja digitaaliset yhteydet yhteistyökumppaneille.  Vuonna 1999 osallistuimme suomalais-eurooppalaiseen XML/EDI -projektiin, jossa tehtiin ensimmäinen shipping-alan XML-sovellus koko maailmassa. Vuonna 1999 rakensimme myös alan ensimmäisen konttien kuvat ja kuntotiedot sisältävä verkkokaupan, joka toimii jo kolmannella palvelualustalla. 

Yrittäjä Sarianne Reinikkala kävi vuosina 2000 - 2005 aktiivisesti luennoimassa sekä kotimaassa että muualla Euroopassa aiheenaan sähköinen taloushallinto ja laskutus sekä verkkomarkkinointi. 

Vuoden EDISTYJÄ - ehdokas 2000  

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry valitsi Finncontainersin vuoden 2000 EDISTYJÄ -ehdokkaaksi. 


Sähköisen laskutuksen pilotti 2001

Olimme vuonna 2001 mukana Helsingin kauppakamarin verkkolaskutuspilotissa, jossa selvitettiin sähköistä laskuttamista. Ensimmäinen verkkolasku vastaanotettiin joulukuussa 2002. Sarianne Reinikkala teki BBA-tutkinnon yhteydessä v. 2006 opinnäytetyön verkkolaskutuksesta. 

Sähköinen taloushallinto ja kirjanpito on ollut yrityksessämme käytössä vuodesta 2002 ja  verkkolaskuja alettiin lähettää vuonna 2010. SEPA-maksut otettiin käyttöön syksyn 2010 aikana. Sarianne Reinikkala on käynyt luennoimassa sähköisestä taloushallinnosta ja verkkolaskutuksesta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Tieken eBusiness Forumin puheenjohtajuus ja Tekes 2006

Yrittäjä Sarianne Reinikkala toimi Tieken eBusiness Forum -seminaarien puheenjohtajana vuosina 2006 - 2013 ja hän on ollut myös Tekesin valtuuskunnan jäsen.  


Yrittäjyyden edistäminen: Yrittäjät ja Kauppakamari 

Yrittäjä Sarianne Reinikkala toimi Helsingin Yrittäjien aluejärjestön ensimmäisenä naispuheenjohtajana vuosina 2016 -2017 ja hän oli Suomen Yrittäjien hallituksessa vuosina 2015 - 2018. Hän toimi yrittäjärjestön luottamustehtävissä yhteensä kymmenen vuotta ja on edelleen mukana Helsingin Yrittäjien HEI Network -kansainvälisyysverkoston hallituksessa. Helsingin Seudun kauppakamarin satama- ja logistikkavaliokunnan jäsen hän on ollut vuodesta 2002 ja Helsingin Seudun kauppakamarin valtuuskunnan jäsen hän on ollut vuodesta 2004. Reinikkalan CV ja muut luottamustoimet löytyvät hänen kotisivultaan.