Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Perhe
 

Perheyritys


Finncontainers Oy on vuonna 1996 perustettu ensimmäisen sukupolven perheyritys, jonka perustajia ovat raumalaiset sisarukset Jukka ja Sarianne Reinikkala. Vuonna 2010 yritys siirtyi kokonaan Sarianne Reinikkalan omistukseen.  

Sarianne Reinikkala luopui Kelan virkaurastaan vuonna 1989 ja siirtyi yksityissektorille logistiikan ja konttien pariin. Vuonna 1993 syntynyt tytär Rebecca Reinikkala alkoi työskennellä Finncontainersissa vakituisesti tradenomin opintojensa lopussa vuonna 2016.  

Tuotteet ja palvelut 

Yrityksen palveluihin kuuluvat uusien ja käytettyjen konttien myynti, vuokraus, varustelu sekä kuljetusjärjestelyt. Päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, jossa on konttien varusteluhalli ja konttivarikko. 

Finncontainersin verkkokauppa on ainutlaatuinen sekä iältään ja että alaltaan. Kontti.fi kauppa täyttää 20 vuotta vuonna 2019. Se on maailman ensimmäinen konttien kuvat sisältävä konttien verkkokauppa. 
 

Yrittäjyys  

Sarianne Reinikkala on intohimoinen yrittäjyyden ja viennin edistäjä. Hän oli Helsingin Yrittäjien ensimmäinen puheenjohtajanainen vuosina 2016 - 2017, jolloin hän perusti myös ainutlaatuisen kansainvälisten ja kansainvälistyvien yrittäjien verkoston Helsinki Entrepreneurs International - HEI Networkin. Verkosto kasvoi pian 1000 jäseneen ja toiminta jatkuu edelleen vahvana. 


Yrittäjyyden juuret 

Reinikkalan perheyrittäjyyden juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Parantaisten ja Turjan suvuissa oli yrittäjiä. Musiikin lisäksi edellisistä sukupolvista löytyi sekä teknistä osaamista että käsityötaitoa.

Kookos-talo
Suomen Saipputehdas 1900-luvun alussa


Saksassa teknikoksi valmistunut isoisoisä Kalle Turja perusti 1900-luvun alussa liikekumppaniensa kanssa saippuatehtaita Helsinkiin ja Saloon sekä myöhemmin Vaasaan. Tehtaiden toiminta lakkasi pääosin vapaussodan aikana. Osa perheestä pakeni Vaasaan ja perheen nuorin, 19-vuotias opiskelija Kaarlo Turja kuoli Helsingin vapautustaistelussa 1918. Hänet on haudattu valkoisten sankarihautaan Vanhankirkon puistoon. Vaasan saippuatehtaan toiminta on jatkunut eri muodoissa näihin päiviin, mutta uusin omistajin. Entisessä Suomen Saippuatehtaassa (Kookos-talo) Haapaniemenkatu 6:ssa toimii nykyisin teatterikorkeakoulu. Vaasan Saipputehdas toiminee vielä jossakin muodossa. 


Uusi Suometar vuonna 1909

Sarjayrittäjäksi melkeinpä pakosta joutunut isoisoäiti Saima perusti 20-luvulla Uudenmaan prikaatin kapellimestari August Parantaisen leskeksi jäätyään kampaamon Tarkkampujankadulle Helsingin Punavuoreen. Ennestään rouva Saima Parantaisella oli Korkevuorenkadulla ompelimo, jonka asiakkaina olivat muun muassa Sibeliukset ja Haloset. Kerrotaan, että Saima sai joskus ompelutöiden maksuna Halosen singneeraamattomia tauluja. Sibeliuksella taas oli tapana sanoa: "Asiat ovat järjestyksessä kuten Saiman ompelulaatikossa."   

Finncontainers on Perheyritysten liiton, Suomen Yrittäjien ja Helsingin Seudun Kauppakamarin jäsen.