Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Perhe
 
 

Finncontainers vuodesta 1996 


Finncontainers on vuonna 1996 perustettu perheyritys, jonka perustajia ovat raumalaiset sisarukset Jukka ja Sarianne Reinikkala. Vuonna 1989 Sarianne Reinikkala luopui Kelan virkaurasta ja siirtyi yksityissektorille konttilogistiikan pariin. Muutaman vuoden kuluttua hän perusti veljensä kanssa Finncontainersin. Vuonna 2010 yritys siirtyi kokonaan Sarianne Reinikkalan omistukseen. Sariannen tytär Rebecca Reinikkala alkoi työskennellä Finncontainersissa vakituisesti opintojensa lopussa vuonna 2016. Yrityksessä suunnitellaan nyt sukupolven vaihdosta.  

Tuotteet ja palvelut 

Finncontainersin palveluihin kuuluvat uusien ja käytettyjen konttien myynti, vuokraus, varustelu sekä kuljetusjärjestelyt. Päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, jossa on konttien varusteluhalli ja konttivarikko. 

Finncontainersin verkkokauppa on ainutlaatuinen sekä iältään ja että tuotteiltaan - kontit kun ovat poikkeuksellisen massiivisia. Nykyisin nimellä Kontti.fi toimiva verkkokauppa on toiminut keskeytyksettä 20 vuotta. Se on maailman ensimmäinen konttien kuvat sisältävä konttien verkkokauppa. 
 

Yrittäjyys  

Sarianne Reinikkala on intohimoinen sähköisen taloushallinnon, viennin ja yrittäjyyden edistäjä. Hän on Helsingin Yrittäjien ensimmäinen naispuheenjohtaja (2016 - 2017) ja vaalilupauksensa mukaisesti hän perusti vuonna 2016 ainutlaatuisen kansainvälisten ja kansainvälistyvien yrittäjien verkoston
(Helsinki Entrepreneurs Internationa) HEI Networkin. Verkosto kasvoi hyvin pian yli 1000 jäseneen ja HEI:n toiminta jatkuu edelleen vahvana. 


Yrittäjyyden juuret 

Reinikkalan perheyrittäjyyden juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Äidin puolelta sekä Parantaisten ja Turjan suvuissa oli yrittäjiä. Suvuista löytyy musiikin lisäksi sekä teknistä osaamista että käsityötaitoa.

Kookos-talo
Suomen Saipputehdas 1900-luvun alussa


Saksassa teknikoksi valmistunut isoisoisä Kalle Turja perusti 1900-luvun alussa liikekumppaniensa kanssa saippuatehtaita Helsinkiin ja Saloon ja työskenteli sittemmin myös Vaasan Saipputehtaalla. Tehtaiden toiminta lakkasi pääosin vapaussodan aikana. Valitettavasti koko tarinaa tästä ei tiedetä, mutta osa perheestä asui  Vaasassa ja perheen nuorin, 19-vuotias keisarillisessa yliopistossa opiskeleva Kaarlo Turja asui Helsingissä kuollen Helsingin vapautustaistelussa 1918. Hänet on haudattu valkoisten sankarihautaan Vanhankirkon puistoon.

Vaasan Saippuatehtaan toiminta on jatkunut eri muodoissa näihin päiviin. Entisessä Suomen Saippuatehtaassa (Kookos-talo) Haapaniemenkatu 6:ssa toimii nykyisin teatterikorkeakoulu. Salon Saippuatehtaan rakennus paloi 2010-luvulla. Diditoiduista lehdistä ja Helsingin kaupunginmuseosta löytyy jälkipolvien iloksi paljon tietoa Suomen Saippuatehtaasta ja sen tuotteista.  


Uusi Suometar vuonna 1909

Sarjayrittäjäksi lähinnä olosuhteiden pakosta joutunut isoisoäiti Saima Parantainen perusti 20-luvulla  kapellimestari August Parantaisen leskeksi jäätyään kampaamon Tarkkampujankadulle Helsingin Punavuoreen. Ennestään rouva Saima Parantaisella oli Korkevuorenkadulla ompelimo, jonka asiakkaina olivat muun muassa Sibeliukset ja Haloset. Kerrotaan, että Saima sai joskus ompelutöiden maksuna Halosen singneeraamattomia tauluja. Sibeliuksella taas oli tapana sanoa: "Asiat ovat järjestyksessä kuten Saiman ompelulaatikossa."  Augustin ja Saiman uskotaankin tavanneen Sibeliusten luona Tuusulassa.

Merenkulku verissä

Reinikkaloiden isoisä Paavo Turja opiskeli Turussa yliperämieheksi ja seilasi opintojensa aikana yli kaksi vuotta koululaiva Fenniassa aina sen haaksirikkoon asti vuonna 1927. Parkin mastoista kaksi meni poikki heti Kap Hornin ohituksen jälkeen, mutta laiva saatiin kuitenkin ajettua rikkinäisin purjein Faklandin saarelle. Kap Hornin raivon kokenutta Fenniaa ei enää kunnostettu, vaan se jäi ensin viljavarastoksi ja lopulta se purettiin. Paavo seilasi vielä muutaman vuoden ja jäi lopulta maihin ja valmistui 30-vuotiaana tuomariksi. Isän puolelta isoisoisä Kaarlo Kari omisti laivoja Suursaaressa aina sen miehitykseen saakka.     

Finncontainers on Perheyritysten liiton, Suomen Yrittäjien ja Helsingin Seudun Kauppakamarin jäsen.