Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Kontti.fi
  2. | Perhe
 

Perheyritys vuodesta 1996


Finncontainers on vuonna 1996 perustettu ensimmäisen sukupolven perheyritys, jonka perustajia ovat raumalaiset sisarukset Jukka ja Sarianne Reinikkala. Vuonna 1989 Sarianne Reinikkala luopui Kelan virkaurasta ja siirtyi yksityissektorille logistiikan pariin. Muutaman vuoden kuluttua hän oli valmis perustamaan oman konttialan yrityksen. Vuonna 2010 yritys siirtyi kokonaan Sarianne Reinikkalan omistukseen. Sariannen tytär Rebecca Reinikkala alkoi työskennellä Finncontainersissa vakituisesti tradenomin opintojensa lopussa vuonna 2016. Yrityksessä on meneillään sukupolven vaihdos.  

Tuotteet ja palvelut 

Finncontainersin palveluihin kuuluvat uusien ja käytettyjen konttien myynti, vuokraus, varustelu sekä kuljetusjärjestelyt. Päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, jossa on konttien varusteluhalli ja konttivarikko. 

Finncontainersin verkkokauppa on ainutlaatuinen sekä iältään ja että tuotteiltaan - kontit kun ovat poikkeuksellisen massiivisia. Nykyisin nimellä Kontti.fi toimiva verkkokauppa on toiminut keskeytyksettä 20 vuotta. Se on maailman ensimmäinen konttien kuvat sisältävä konttien verkkokauppa. 
 

Yrittäjyys  

Sarianne Reinikkala on intohimoinen sähköisen taloushallinnon, viennin ja yrittäjyyden edistäjä. Hän on Helsingin Yrittäjien ensimmäinen naispuheenjohtaja (2016 - 2017) ja vaalilupauksensa mukaisesti hän perusti vuonna 2016 ainutlaatuisen kansainvälisten ja kansainvälistyvien yrittäjien verkoston
(Helsinki Entrepreneurs Internationa) HEI Networkin. Verkosto kasvoi hyvin pian yli 1000 jäseneen ja HEI:n toiminta jatkuu edelleen vahvana. 


Yrittäjyyden juuret 

Reinikkalan perheyrittäjyyden juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Äidin puolelta sekä Parantaisten ja Turjan suvuissa oli yrittäjiä. Suvuista löytyy musiikin lisäksi sekä teknistä osaamista että käsityötaitoa.

Kookos-talo
Suomen Saipputehdas 1900-luvun alussa


Saksassa teknikoksi valmistunut isoisoisä Kalle Turja perusti 1900-luvun alussa liikekumppaniensa kanssa saippuatehtaita Helsinkiin ja Saloon ja työskenteli sittemmin myös Vaasan Saipputehtaalla. Tehtaiden toiminta lakkasi pääosin vapaussodan aikana. Valitettavasti koko tarinaa tästä ei tiedetä, mutta osa perheestä pakeni Vaasaan ja perheen nuorin, 19-vuotias keisarillisessa yliopistossa opiskeleva Kaarlo Turja, kuoli Helsingin vapautustaistelussa 1918. Hänet on haudattu valkoisten sankarihautaan Vanhankirkon puistoon.

Vaasan Saippuatehtaan toiminta on jatkunut eri muodoissa näihin päiviin. Entisessä Suomen Saippuatehtaassa (Kookos-talo) Haapaniemenkatu 6:ssa toimii nykyisin teatterikorkeakoulu. Salon Saippuatehtaan rakennus paloi 2010-luvulla. Diditoiduista lehdistä ja Helsingin kaupunginmuseosta löytyy jälkipolvien iloksi paljon tietoa Suomen Saippuatehtaasta ja sen tuotteista.  


Uusi Suometar vuonna 1909

Sarjayrittäjäksi lähinnä olosuhteiden pakosta joutunut isoisoäiti Saima Parantainen perusti 20-luvulla  kapellimestari August Parantaisen leskeksi jäätyään kampaamon Tarkkampujankadulle Helsingin Punavuoreen. Ennestään rouva Saima Parantaisella oli Korkevuorenkadulla ompelimo, jonka asiakkaina olivat muun muassa Sibeliukset ja Haloset. Kerrotaan, että Saima sai joskus ompelutöiden maksuna Halosen singneeraamattomia tauluja. Sibeliuksella taas oli tapana sanoa: "Asiat ovat järjestyksessä kuten Saiman ompelulaatikossa."  Augustin ja Saiman uskotaankin tavanneen Sibeliusten luona Tuusulassa. 

Finncontainers on Perheyritysten liiton, Suomen Yrittäjien ja Helsingin Seudun Kauppakamarin jäsen.