Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Etusivu
  2. | Perhe
 
 
Perheyritys


Finncontainers Oy on vuonna 1996 perustettu ensimmäisen sukupolven perheyritys, jonka perustajia ovat raumalaiset sisarukset Jukka ja Sarianne Reinikkala. Vuonna 2010 yritys siirtyi kokonaan Sarianne Reinikkalan omistukseen.  

Sarianne Reinikkala luopui Kelan virkaurastaan vuonna 1989 ja siirtyi yksityissektorille logistiikan ja konttien pariin. Vuonna 1993 syntynyt tytär Rebecca Reinikkala alkoi työskennellä Finncontainersissa vakituisesti tradenomin opintojensa lopussa vuonna 2016.  

Tuotteet ja palvelut 

Yrityksen palveluihin kuuluvat uusien ja käytettyjen konttien myynti, vuokraus, varustelu sekä kuljetusjärjestelyt. Päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, jossa on konttien varusteluhalli ja konttivarikko. 

Finncontainersin verkkokauppa on ainutlaatuinen sekä iältään ja että alaltaan. Kontti.fi kauppa täyttää 20 vuotta vuonna 2019. Se on maailman ensimmäinen konttien kuvat sisältävä konttien verkkokauppa. 
 

Yrittäjyys  

Sarianne Reinikkala on intohimoinen yrittäjyyden ja viennin edistäjä. Hän oli Helsingin Yrittäjien ensimmäinen naispuheenjohtaja vuosina 2016 - 2017, jolloin hän perusti ainutlaatuisen kansainvälisten ja kansainvälistyvien yrittäjien verkoston Helsinki Entrepreneurs International - HEI Networkin. Verkosto kasvoi kahden ensimmäisen vuoden aikana yli 600 yrittäjään ja toiminta jatkuu vahvana. Lisätietoja: www.sariannereinikkala.com


Yrittäjyyden juuret 

Reinikkaloiden perheyrittäjyyden juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun. Parantaisten ja Turjan suvussa oli yrittäjiä. Musiikin lisäksi suvuista löytyi sekä teknistä että käsityötaitoa.

Kookos-talo
Suomen Saipputehdas 1900-luvun alussa


Isoisoisä Kalle Turja perusti 1900-luvun alussa liikekumppaniensa kanssa saippuatehtaita Helsinkiin ja Saloon sekä myöhemmin Vaasaan. Tehtaiden toiminta lakkasi pääosin vapaussodan aikana. Osa perheestä pakeni Vaasaan ja perheen nuorin poika, 19-vuotias opiskelija kuoli Helsingin vapautustaistelussa 1918. Kaarlo Turja on haudattu valkoisten sankarihautaan Vanhankirkon puistoon. Vaasan saippuatehtaan toiminta on jatkunut eri muodoissa näihin päiviin, mutta uusin omistajin. Entisessä Suomen Saippuatehtaassa (Kookos-talo) Haapaniemenkatu 6:ssa toimii nykyisin teatterikorkeakoulu.


Uusi Suometar vuonna 1909

Sarjayrittäjäksi melkeinpä pakosta joutunut isoisoäiti Saima perusti 20-luvulla Uudenmaan prikaatin kapellimestari August Parantaisen leskeksi jäätyään kampaamon Tarkkampujankadulle Helsingin Punavuoreen. Ennestään rouva Saima Parantaisella oli Korkevuorenkadulla ompelimo, jonka asiakkaina olivat muun muassa Sibeliukset ja Haloset. Kerrotaan, että Saima sai joskus ompelutöiden maksuna Halosen singneeraamattomia tauluja, joita myi sitten eteenpäin.   

Finncontainers on Perheyritysten liiton, Suomen Yrittäjien ja Helsingin Seudun Kauppakamarin jäsen.