1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

Toimistokontti lähti COVID19-viruksen testiasemaksi

18.03.2020

Korona-viruksen levitessä Suomeen terveysasema vuokrasi koronatestejä varten toimistokontin, josta tehtiin väliaikainen testaustila. Asiakkaalle toimitettiin standardi 20'BM toimistokontti, joka sisältää sähköt, lämmityksen, kaksi ikkunaa ja käyntioven. Toimistokontti oli kätevin ratkaisu, sillä se on siisti ikkunallinen tila, joka voidaan sijoittaa erilleen terveysaseman muusta toiminnasta.

Suomessa on todettu keväästä saakka matkailijoiden mukana tulleita COVID-19-tartuntoja. Suurin osa Suomessa todetuista COVID-19-tapauksista on olleet lieviä. Suomessa varauduttiin aluksi laajempaan epidemiaan, joka etenisi eri tahdissa eri puolille maata, mutta pahimmalta vältyttiin.

Koronatesteja tehdään ympäri Suomea, jotta tiedettäisiin miten laajalle virus on jo levinnyt. Koronatestikontti toimii erillisena yksikkönä ja siten siitä on saatu turvallinen testauspaikka, joka ei aiheuta tautivaaraa muille terveysasemalla kävijöille. THL:n mukaan testinäytteitä otetaan ensisijaisesti potilailta, joilla on vakavia hengitystieinfektion oireita ja terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalta.

Tietolähde: THL 18.3.2020.