1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

Finncontainers tukemassa kiertotaloutta

01.04.2017

Suomen ensimmäinen Upcycling Center avattiin muutamaksi kuukaudeksi (10.12.2016–26.3.2017) Helsinkiin Design- ja Arkkitehtuurimuseon pihalle. Avajaisia vietettiin lauantaina 10.12.2016. Kierrätetyistä konteista rakennetun keskuksen tarkoitus on edistää hyvinvointia tarjoamalla virkistäviä kiertotalouden koulutus- ja kokemustilaisuuksia luovalla design- ja käsityötoiminnalla.

Tavoite on tukea ja kouluttaa työttömiä naisia, erityisesti maahanmuuttajia kotouttamista tukevalla toiminnalla. Alussa kutsutaan mukaan 5-10 työtöntä naista löytämään ratkaisuja tekstiilijäteongelmiin yhdessä konttikylän vierailijoiden kanssa. Myöhemmin konttikylään on tulossa eri tapahtumia ja kauppa jossa myydään mm. naisten tekemiä kierrätysdesigntuotteita. Idean takana on upcycling- asiantuntija ja luovan alan yrittäjä EDEL Cityn omistaja Isabella Haas.

Yhteistyökumppaneita ovat Design Museo, Arkkitehtuurimuseo, Finncontainers sekä Monika Naiset ry. Pilottihankkeen tavoite on kouluttaa ja innostaa työttömiä maahanmuuttajanaisia niin että vähintään 50% heistä olisi valmiita perustamaan oman yrityksensä vuoden sisällä ja laajentamaan niitä muualle Suomeen. Päämääränä on avustaa naisia kehittämään oma bisnesidea, joka ratkaisee kiertotalouden haasteita.

Toiminnan aikana on järjestetty koulutuksia ja harjoittelua muun muassa seuraavilla aiheilla: kiertotalous, tuotteen/palvelun kehittäminen, naisyrittäjyyden haasteet, kulttuuri Suomessa sekä suomenkielen alkeet. Oppiminen tapahtuu keskustelemalla, tekemällä ja luentojen kautta.

Kuvissa toimitusjohtajamme Sarianne Reinikkala tutustuu Upcycling Center -toimintaan.

Teksti: Rebecca Reinikkala