1. Etusivu
  2. | Verkkolehti

Eira Open Air -kuntokeskuksen pohjana on merikontti

31.08.2017

Helsingin Eiranrantaan avattiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Eira Open Air -kuntokeskus. Paikan perustajat ovat kuntosaliyrittäjä ja personal trainer Nikolai Babitzin sekä Panu Palmu. Finncontainers toimitti kuntokeskuksen pohjaksi 20-jalkaisen uuden merirahtikontin, joka muokattiin tarkoitukseen sopivaksi. Vuosaaren varusteluhallissamme kontin ulkopuolelle hitsattiin palkit, joihin leuanveto- ja muut telineet kiinnitettiin. Lisäksi kontin sisäpuolelle rakennettiin hyllyt ja telineet levytankoja ja muita väineitä varten. Kontti maalattiin erikseen kuntosalin brändisävyyn eli mustaksi.

Idea ulkokuntosalille tuli Kalifornian Venice-beachin legendaariselta Muscle Beach Gym -ulkosalilta, jossa esimerkiksi Arnold Schwarzenegger loi pohjan menestykselleen. Ulkosalilla on levypainoja ja -tankoja sekä kahvakuulia, käsipainoja, punnerruspenkkejä ja muita kuntoiluvälineitä. Ulkoliikuntakeskuksen on tarkoitus laajentua tulevien kesien aikana vaiheittain täysimittaiseksi ulkosaliksi. Eiranrannassta säävarauksella toimiva kuntokeskus on kuntovalmentajan valvoma.

Eira Open Air on avajaiskesän ajan veloituksetta kaikkien kuntoilijoiden vapaassa käytössä. Se täydentää kaupungin omia liikuntapalveluita ja lähiliikuntaverkkoa. Tällaisella kesäpalvelulla on potentiaalia täyttää vaativankin kuntosalikävijän vaatimukset, jollaisia kaupungin puolesta ei ole mahdollista toteuttaa. Eira Open Airin avajaisviikonloppuna heinäkuun alussa pidettiin useita ilmaisia ohjattuja treenejä.

Lisätietoja: Eira Open Air

Teksti: Rebecca Reinikkala