1. Etusivu
  2. | Uutiset

Uusin konttivarustelumme on Rejlersin "avaruuskontti"

30.04.2020

Toimitimme huhtikuussa insinööritoimisto Rejlersille kaksi maatukilaitteiden kuljetuskonttia. Konttivarustelut saattavat kuullostaa rouhealta työltä, mutta sitä ne eivät aina ole. Maatukilaite kuuluu ESA:n (European Space Agency) tekemään avaruusluotainhankkeeseen. Maatukilaitteella tarkoitetaan maan pinnalla toimivaa laitetta tai työkalua, jonka avulla on mahdollista kokoonpanna, integroida tai kojeistaa itse luotainta tai luotaimen osia. Koska kyseessä on avaruusteollisuuden hanke, puhtausvaatimukset ja materiaalivaatimukset ovat merkittäviä.

Ristikontaminaation estäminen eri aineiden ja puhtausasteiden välillä on suuri haaste. Luotaimissa ja satelliiteissa on välttämätöntä pitää nämä sekä biologisesti puhtaina noudattaen GMP:tä (Good Manufacturing Practices) että puhtaina magneettisista hiukkasista, perustuen avaruudessa olevaan merkittävään kosmiseen säteilyyn sekä irrallaan olevaan rautaan, jota kerääntyy luotaimen pintaan, etenkin jos satelliitti tai luotain menee ulkoavaruuteen.


Rejlers on insinööripalveluja tarjoava yritys, joka toimii Suomessa osana kansainvälistä Rejlers-konsernia. Luomme palveluita yhdistämällä insinööritaidon huippuosaamisen uusimpiin teknologioihin. Rejlers tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palvelu- ja projektiratkaisuja sekä konsulttipalveluita teollisuuden, energian, rakentamisen ja infrastruktuuriin aloille.

Otimme ilolla vastaan tämän upean asiakkaan meille antaman palautteen:

”Toimiminen yhdessä Finncontainers Oy:n osaavan ja ketterän henkilöstön kanssa antoivat mahdollisuudet onnistua kuljetuskonttien suunnittelussa, varustelussa ja valmistuksessa. Osaaminen tuli selvästi esiin, kun alkuvaiheessa oli avointa keskustelua eri ratkaisuista, joita voidaan kustannustehokkaasti varustella. Kiitämme Finncontainers Oy:tä yhteistyöstä hyvässä yhteishengessä.”