1. Etusivu
  2. | Uutiset

Ensimmäinen koronatestikontti on toimitettu

18.03.2020

Toimistokontti lähti COVID19-viruksen testiasemaksi.

Korona-virus leviää nyt Suomessa ja terveysasema vuokrasi koronatestejä varten toimistokontin, josta tehdään väliaikainen testaustila. Asiakkaalle toimitettiin standardi 20'BM toimistokontti, joka sisältää sähköt, lämmityksen, kaksi ikkunaa ja käyntioven. Toimistokontti oli kätevä ratkaisu, koska se on lämmin tila ja se voidaan sijoittaa erilleen terveysaseman muusta toiminnasta.

Suomessa on todettu jo hetken aikaa matkailijoiden mukana tulleita COVID-19-tartuntoja. Suurin osa Suomessa todetuista COVID-19-tapauksista on ollut lieviä. Osa tartunnan saaneista on tarvinnut myös sairaalahoitoa. Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan. Epidemia tulee todennäköisesti etenemään eri tahdissa eri puolilla maata.

Niillä alueilla, missä on merkkejä epidemian leviämisestä, tulisi keskittyä riskiryhmien eli iäkkäiden ja perussairaiden suojelemiseen. Koronatesteja tehdään nyt ympäri Suomea, jotta tiedettäisiin miten laajalle virus on jo levinnyt. Koronatestikontti toimii erillisena yksikkönä ja siten siitä on saatu turvallinen testauspaikka, joka ei aiheuta tautivaaraa muille terveysasemalla kävijöille. THL:n mukaan testinäytteitä otetaan ensisijaisesti potilailta, joilla on vakavia hengitystieinfektion oireita ja terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalta.

Tietolähde: THL 18.3.2020.