1. Etusivu
  2. | Uutiset

Hyvä tietää konttien tullauksesta

10.07.2018

Konttien tullauksesta on syytä varmistua     

Suomeen myytäviksi maahantuoduista meri- ja varastokonteista on konttimyyjän tehtävä tulli-ilmoitus ja ilmoitettava verottajalle 24 % arvonlisäverosumma.   

Ote tullin ohjeesta myytävien konttien osalta "Jos kontit tuodaan maahan myyntitarkoituksessa eikä kuljetusvälineenä, ne tuontiselvitetään maahantuontivaiheessa kuten muutkin tuontitavarat"

Ote tullin ohjeesta kv. liikenteessä käytettyjen kuljetuskonttien osalta  "Kun kontin käyttötarkoitus muuttuu esimerkiksi varasto- tai toimistotilaksi, se on aina tullattava vapaaseen liikenteeseen. Kun kontista on tehty kauppa, on Tullille annettava tuonnin tulli-ilmoitus välittömästi.”  "Myynnin tapahtuessa edellytetään, että myyjän ja ostajan välisessä kaupanteon ehdoissa sovitaan, kumpi osapuoli vastaa tullauksen tekemisestä." 


Ostajan on syytä aina varmistaa, että varastoksi ostettava kontti tullataan myyjän toimesta ja vaatia kauppalaskulle tieto "myydään tullattuna". Siten ostaja välttyy tulli-ilmoituksen tekemiseltä ja arvonlisäveron maksamiselta sekä mahdollisista tullauksen myöhästymisestä johtuvista sanktioista.

Finncontainers hoitaa molemmissa tapauksissa vastuullisen myyjän velvollisuudet ja huolehtii, että varastoksi myydyt kontit ovat tullattuja.

Myös kontti.fi -verkkokaupasta voi ostaa varastokontit turvallisesti.