Finncontainers tukemassa Yhteisötaideteosta Guinnessin ennätyskirjaan
Lue lisää..
Finncontainers tukemassa kiertotaloutta
Lue lisää..
Konttitalo Elohopea
Lue lisää..
Kulttuurikontti tuo uusia elämyksiä kaupunkiin
Lue lisää..
Eira Open Air -kuntokeskuksen pohjana on merikontti
Lue lisää..
Vuosaaren Satamapäivä 2017
Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty suosituksi osoittautunut tapahtuma järjestettiin myös tänä vuonna. Edes sateinen sää ei tuntunut haittaavan kävijöitä.
Lue lisää..
Olemme teettäneet uuden version hopeisista konttikoruista
Jokainen yritys voi muokata konttikoruista juuri mieleisensä näköisen.
Lue lisää..
Finncontainersin vuoden 2017 verkkolehti (Konttiviesti 2007-2017)

Yrittäjänainen 3/2004


Pääkirjoitus

Olemme juhlineet yrityksemme 20. toimintavuotta konttien, työnteon ja yrittäjyyden edistämisen parissa. Omalta osalta jatkan toista kauttani Helsingin Yrittäjien puheenjohtajana ja HEI Networkin (Helsinki Entrepreneurs International) kehittäjänä. Kun yrityksen henkilökunta osaa tehtävänsä ja on valmis ottamaan lisää vastuuta, ei yrityksen toiminta ole enää yksin yrittäjän työpanoksen varassa. Iso kiitos hyvästä työstä meidän tiimille!

Suomen talouden ja viennin elpyminen on näkynyt meillä jo tovin ja kontteja menee runsaasti rakennus- ja vientiprojekteihin. Kesäkuussa teimme myyntiennätyksen. Myös konttien varustelu lisääntynyt ja osa konteista lähtee täysin uusina tuotteina maailmalle. Kontin sisälle kun on helppo asentaa uutta tekniikkaa ja lähettää se perusrahtihintaan kohteeseen. Tämä vinkkinä kaikille, jotka suunnittelvat merirahtia hyödyntäviä vientituotteita.

Kotimaan mielenkiintoisimmat konttivarustelut ovat olleet asiakkaiden itse suunnittelemat kulttuuri-, show- ja myymälätilat. Teemme asiakkaiden ajatuksista ja suunnitelmista kontin avulla totta. Kesä on festareiden aikaa ja monet vuokrakalustomme kontit ovat pyörähtäneet erilaisissa tilaisuuksissa pop-up kontteina, varastoina ja tilaelementteinä. Muualla maailmassa konttirakennusten suosio jatkaa edelleen kasvuaan. Lontoossa konteista tehtiin jo 1990-luvulla erilaisia toimistorakennuksia. Uusimpana kontti-innovaatioina toimivat BOXPART-ostoskeskukset. Kävimme kesällä tutustumassa näihin Lontoon kohteisiin.       

Meillä Finncontainersissa on tapana toimia yhteistyökumppanina mielenkiintoisissa projekteissa ja innovaatioissa. Vuoden vaihteessa olimme kumppanina kierrätysteemaisessa Upcycling Centerissä Design museon pihalla ja sittemmin Helsinki Päivän Sydänsyli-yhteisötaideteoksen työpajassa Pikku Roballa. Sydänsyli-yhteisötaideteos on tarkoitus lähettää Guinessin ennätyskirjaan maailman suurimpana yhteisötaideteoksena.  Toivomme, että projekti pääsee maaliin saakka ja suurtaideteos ennätysten kirjoihin. Näistä molemmista projekteista ja monista muista projekteista voi jatkossa lukea lisää lehdestämme.       

Finncontainersissa on kaksi yli kymmenen vuotta yrityksen palveluksessa ollutta osaajaa: Jari Kuosmanen ja Tommi Uponen. Molemmat ovat tehneet hienon uran tällä tuiki harvinaisella alalla. Kiitos heille kaikista kahdestakymmenestä yhteistyön vuodesta. Myös asiakkaamme ovat tyytyväisiä siihen, että pääsevät heti keskustelemaan ammattilaisen kanssa.

Konttiviesti on virtuaalijulkaisu, jota olemme toimittaneet kymmenen vuotta (2007-2017). Lisäämme vuosijulkaisuun sivuja sitä mukaa, kun artikkeleita valmistuu. Mukavia lukuhetkiä Konttiviestin parissa. 


Sarianne Reinikkala 

Konttikeisarinna